Djokovic moet Australië verlaten (of niet?)

De Australian Open zal het dit jaar vrijwel zeker zonder Novak Djokovic moeten doen. En daar vindt iedereen wat van. Djokovic zegt dat hij een medische vrijstelling heeft gekregen om ook zonder coronavaccin Australië in te komen, maar volgens de Australische autoriteiten ontbreekt het bewijs daarvoor. De rechter bepaalde vervolgens dat hij toch deel kon nemen, waarna de betrokken minister alsnog het visum heeft ingetrokken. Of daar nog een vervolg op komt is niet duidelijk. In ieder geval is Djokovic onvoldoende duidelijk geweest over zijn vaccinatiestatus en heeft daarnaast in 2020 al eens aangegeven dat hij tegen vaccineren is. Overigens zijn goed recht natuurlijk. Die keuze is zijn eigen verantwoordelijkheid, maar het probleem ontstaat als je niet de consequenties van die keuze kan en wil accepteren.

Afgelopen zomer wandelde ik met onze hond in het centrum van Heerenveen en werd ik op straat staande gehouden door een dame die mij vroeg of ik een kort gesprek wilde voeren met Bert Kuizenga over een door mijzelf te bepalen onderwerp. Ik vond dat een leuk idee en koos voor ‘intolerantie’. Een onderwerp dat goed aansluit op bovenstaande tekst. Afgelopen maandag (10 januari 2022) werd dat uitgezonden NPO 3: ‘1 euro per gesprek’ zie link (eerste gesprek) https://www.npostart.nl/POW_05260992

Ik ben benieuwd hoe de toekomst zich gaat ontvouwen.  Omdat we uniek zijn als mens verschillen we per definitie van ieder ander mens. De enige vraag daarbij is of we in staat zijn de focus te verleggen naar wat ons bindt  i.p.v. wat ons scheidt. We zijn immers niet voor niets samen op deze wereld.