Bram Nauta

Nauta Evenementencommunicatie

“Van hoofd naar buik, van buik naar hart”

Volgens ‘de geleerden’ zijn doeltreffende persoonlijkheden, degene die weten wat hun sterke punten zijn. Deze mensen zijn het best in staat om strategieën te ontwikkelen waarmee ze kunnen voldoen aan de eisen van hun dagelijks leven, werk en gezinsleven. Ik wist dat niet, maar ervaar het inmiddels wel zo.

Op zich is het dan wel handig dat je ook weet wat dan je sterke punten zijn. En dat je weet wat je niet moet doen. Als het je echt stoort – of een persoonlijke verdiepingsslag wilt maken – kun je nog onderzoeken waarom je dingen niet moet doen, of reageert zoals je reageert. Je kunt je ook focussen op het verbinden van je kwaliteiten en kijken hoe je dat je in dagelijkse leven kunt toepassen.

editor47-img_0388

 

In mijn geval was het een beetje veel ‘hoofd’ en wat te weinig ‘buik’. Dat is met regelmaat nog zo. Na Het Tiende Huis ben ik me er alleen wel bewust van. En kan ik iedere keer de keuze maken of ik dat wil, bewust doe en of ik er iets aan wil doen. Van hoofd naar buik en van buik naar hart. Het heeft mijn leven aangenamer gemaakt. Daarnaast ken ik Martin en Danny inmiddels ook een beetje en het is fijn dat ik er een paar ‘vage kennissen’ bij heb. Het Tiende Huis is een cadeautje voor jezelf en vaak ook voor je omgeving!