Peter Saffrie

Motip Dupli BV Wolvega

“De training van Het Tiende Huis is de meest waardevolle training die ik ooit heb gehad”

Hallo Martin,

We hebben het hier zo druk dat er amper tijd voor onszelf overblijft en zo wordt er ook maar mondjes maat gewerkt aan onze persoonlijke ontwikkelingen. Persoonlijk zit ik met iets waar ik graag jou mening over zou willen horen. Al eerder heb ik aanvallen van ‘ menselijkheid’ gehad maar wist die altijd tijdig de kop weer in te drukken, maar sinds onze laatste wandeling houd ik toch wat last.

Het is een alsof er ergens een dop is afgedraaid die nu niet meer goed afsluit waardoor golven van emotie ongecontroleerd naar buiten komen………..verdriet..

Groet,
Peter

Deze mail is het begin geweest van een ander en gelukkiger leven.

Maar laat ik even een kort plaatje schetsen, als kind ben ik groot gebracht met kreten zoals”Wees vertrouwd, vertrouw niemand”, ” Emoties maken je zwak”, “Vrienden bestaan niet”, “Als je zwak bent, overleef je niet in deze wereld”, “De vijand slaapt nooit” en “Geef nooit op”..

Mijn vader, een oud-commando wilde mij al vanaf zeer jonge leeftijd trainen en klaarstomen voor een boze wereld. Voor het aanleren van vaardigheden had hij aan mij een leergierige pupil, mijn vader was immers mijn held en nog wel een echte commando, die werkelijk vijanden in de oorlog had gedood.

Met emoties had ik meer moeite, het was strijdig met de behoefte aan liefde van en voor mijn ouders. Gelukkig heeft mijn moeder mij daarin geholpen om mij het nooit aflatende gevoel te geven dat ik in het gezin niet gewenst was en ergens tussen een gespeten bovenlip van een vuistslag en weer eens stromend bloed over mijn benen van de broeksriem kwam bij het besef dat het inderdaad mogelijk is om ‘gevoel’ er uit te slaan.

Op 17 jarige leeftijd heb ik definitief afscheid genomen van mijn familie en daarmee had ik mijn opleiding ‘opgroeien’ succesvol afgerond.

 

Met de automatische schakelaar ‘gevoel uit’ heb ik mij prima door het leven geslagen en ben ik succesvol geweest is vele dingen, van matroos op de binnenvaart, geruispeiler op een onderzeeboot, sergeant instructeur bij de Commando’s, Nederlandse top in sport, hoofd magazijn, hoofd productie tot operationeel manager met 110 medewerkers. Ook privé bleef ik onverwoestbaar ondanks twee scheidingen, geen contact met mijn ouders, geen vrienden, het verlies van contact met mijn oudste dochter en zelfs de plotselinge dood van mijn vierjarige dochter. Ondanks het pantser wat ik mede in 11 jaar als beroepsmilitair geperfectioneerd had wist ik dat er iets bij mij niet klopte, dat ik mensen om mij heen als aardlingen betitelde zegt misschien genoeg.

Vanuit mijn werk ben ik in aanraking gekomen met Het Tiende Huis en deze trainingen met Martin en Danny hebben mij voor een groot deel ont-wikkeld wat geleid heeft tot de bovenstaande mail.

Na overleg met Martin heb ik nogmaals De Essentie in Frankrijk gevolgd en met hulp van de training en de dynamiek binnen de groep is dan toch de muur om mijn hart gevallen. Mijn belemmeringen, mijn overtuigingen en mijn wikkels zijn dusdanig zichtbaar geworden dat ik samen met de trainers zelf heb kunnen kiezen voor nieuwe waarden en doelen die voor mij belangrijk zijn en bij de essentie van mij passen.

Resumé, de training van Het Tiende Huis is de meest waardevolle training die ik ooit heb gehad en zijn vruchten afwerpt zowel privé als in mijn werkomgeving.